L’Ajuntament de Barcelona dedica una plaça als germans de la Companyia Elèctrica Dharma, Esteve i Josep Fortuny al barri de Sants.

L’anunci arriba en plena celebració de l’any Dharma que commemora els 50 anys de la banda i que tindrà el seu moment culminant en el concert al Palau Sant Jordi el pròxim 22 d’abril

20 gener 2023 – La Companyia Elèctrica Dharma ha rebut la decisió de l’Ajuntament de Barcelona de dedicar una plaça amb el nom de dos dels seus fundadors, els germans Esteve i Josep Fortuny. Una nova nomenclatura que reforça els llaços de la banda i els germans amb el barri que els va veure néixer.

La ubicació escollida serà l’espai enjardinat del carrer Riera de Tena, davant l’estació de metro de Mercat Nou i portarà el nom de “Plaça d’Esteve i Josep Fortuny i Guarro”. La placa amb la nova nomenclatura està prevista que s’instal·li el primer semestre del 2023, gràcies a la recollida de milers de signatures de la Iniciativa popular per la memòria de Josep i Esteve Fortuny i la pressió del teixit associatiu i les entitats del barri.  

Aquest és el primer pas mentre no s’urbanitzi el solar que hi ha just davant, on es farà una nova plaça que serà la que porti el seu nom i on es traslladarà  la Biblioteca del Vapor Vell de Sants, especialitzada en música.

L’anunci arriba en ple any Dharma, que commemora els 50 anys de la banda i que tindrà el seu moment culminant el 22 d’abril amb un concert únic al Palau Sant Jordi, amb la participació de la cultura popular i de diversos artistes com Albert Pla, Balkan Paradise Orchestra, Celtas Cortos, Gemma Humet, Maria del Mar Bonet, Quimi Portet i The Tyets, entre d’altres que s’anunciaran pròximament.A més del concert, la commemoració del mig segle de la banda en actiu més longeva a Catalunya, també comptarà amb la publicació d’un llibre sobre la seva evolució, un còmic, un disc de cançons inèdites i un documental que repassa la seva trajectòria i el context social i polític d’aquests anys.
Coincidint amb l’efemèride la Generalitat de Catalunya, va atorgar la Creu de Sant Jordi a la Companyia Elèctrica Dharma.